FAQ veelgestelde vragen

FAQ / veelgestelde vragen

Algemeen:

 • Voldoet EKKLESIA aan de nieuwe AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)?
  Ja, EKKLESIA bevat veel functionaliteit ten behoeve van bescherming van de privacy. Zie ook onze toelichting in de documenten Ekklesia en AVG en bijbehorende bijlage Ekklesia en AVG – Bijlage risicoanalyse
 • Zit er een financieel module bij EKKLESIA?
  EKKLESIA zelf bevat geen financieel module. Het is echter wel te koppelen met het uitstekende boekhoudprogramma penningmeester. Hiermee is het mogelijk om met behulp van de eigen velden en enkele rapporten een bijdragenadministratie op te zetten. Vraag naar de mogelijkheden!
 • Kunnen meerdere mensen tegelijk met de ledenadministratie werken?
  Ja, met de combinatie EKKLESIA+EKKLIDON kunt u op meerdere plaatsen beschikken over de gegevens. Via uitwisseling van een back-upbestand worden de EKKLIDON gebruikers actueel gehouden. Alleen de ledenadministrateur (of de scriba) houdt de basisgegevens bij, de overige gebruikers kunnen hieraan hun eigen aantekeningen en/of eigen velden koppelen. Zo kan iedereen over de gegevens beschikken en blijven de gegevens toch consistent.
 • Werkt EKKLESIA ook online?
  Ja en Nee. Er is geen webversie voor het beheer van de gegevens. EKKLESIA kan echter prima functioneren in een gedeelde Dropbox omgeving, waarin de database wordt opgeslagen (en waar evt. ook de EKKLIDON kijkversie wordt geïnstalleerd). Daarmee is wel een werkomgeving te creëren die altijd online actueel gehouden wordt. Er zijn ook mogelijkheden voor rapportages in PDF en/of HTML die naar een (afgeschermde) website geüploadet kunnen worden.
  EKKLESIA kan m.b.v. een periodieke export ook zeer eenvoudig worden gekoppeld met de chrch app, zodat een online adressenlijst voor de hele gemeente beschikbaar is binnen een veilige omgeving.
 • Voor welke kerken is EKKLESIA geschikt?
  In principe is EKKLESIA ontwikkeld voor gebruik in protestantse kerken in de breedste zin van het woord. Dat betekent dat het ook heel geschikt is voor baptisten, evangelische gemeentes e.d, maar wat minder geschikt voor rooms-katholieke parochies. De mogelijkheid voor het toevoegen van eigen velden, tezamen met de mogelijkheid om alle rapportages naar eigen wens te kunnen aanpassen, maakt het programma heel flexibel.
 • Wat is precies het verschil tussen EKKLESIA en EKKLIDON?
  EKKLESIA wordt geïnstalleerd op 1 computer en is bedoeld voor de ledenadministrateur. Hiermee kunnen de basisgegevens worden ingevoerd en gewijzigd. Ook zijn eigen velden en notities toe te voegen. EKKLIDON (EKKLESIA IDON) is bedoeld voor alle mensen in de gemeente die dienen te beschikken over de lidgegevens, zoals de predikant, scriba, kerkenraadsleden. Met EKKLIDON kunnen de basisgegevens niet gemuteerd worden, dat wordt centraal gedaan in EKKLESIA. Iedere EKKLIDON gebruiker kan zijn eigen velden en notities per lid bijhouden. Ook alle rapportagemogelijkheden zijn gelijk. Door periodiek een back-up bestand in te lezen die vanuit EKKLESIA is gemaakt, blijft het basisbestand in EKKLIDON actueel. De koppeling tussen het basisbestand en de eigen velden/notities wordt volautomatisch gelegd. Deze werkwijze verzekert dat er altijd 1 actueel hoofdbestand blijft.
 • Maken er veel kerken gebruik van EKKLESIA?
  Ja, EKKLESIA heeft een enthousiaste klantenkring van enkele honderden gebruikers (kerken).
 • Hoe zit het met de beveiliging van de gegevens?
  Ieder programma wordt geleverd met een eigen unieke sleutel waarmee de gegevens worden versleuteld. Buiten EKKLESIA om zijn de gegevens niet met andere software te benaderen. Dat garandeert privacy en maakt het mogelijk om bijv. per e-mail veilig de data uit te wisselen. Het programma is al sinds 1991 op de markt en is zeer stabiel gebleken. In al die jaren zijn er nog nooit gegevens weggeraakt bij onze klanten.

Conversie:

 • Kunnen de gegevens vanuit ons huidige programma geconverteerd worden?
  Ja, conversie is mogelijk via de importeerfunctie van EKKLESIA (niet aanwezig in de demo-versie), waarmee tabellen vanuit Excel / CSV bestandsformaten geimporteerd kunnen worden. Met behulp van de import-wizard volstaat het om de inhoud aan de juiste velden te koppelen, waarna EKKLESIA alle gegevens inleest. U kunt hierbij zonodig ondersteuning en/of advies vragen. Conversie vanuit andere kerk-ledenadministratie programma’s zoals Melite, Baruch, Scipio, Numeri, JK en SILA (SMRA) kan worden verzorgd door ons.
 • Stel dat ik later wil overstappen op een ander programma, kan ik dan de gegevens gemakkelijk overzetten?
  Ja, er worden speciale export-rapporten meegeleverd waarmee het mogelijk is om alle actuele gegevens te exporteren. Wanneer het andere programma over een importfunctie beschikt, kunt u dit exportbestand daar weer inlezen.

Rapportage:

 • Kan ik een gemeentegids uitgeven rechtstreeks vanuit EKKLESIA?
  Dit is zeer eenvoudig met de bijgeleverde rapporten. Van hieruit kunt u uw eigen gemeentegids samenstellen.
 • Kan ik mijn eigen rapporten maken?
  Ja, met de bijgeleverde EKKLESIA rapportagemodule kunt u alle meegeleverde rapporten zelf aanpassen, of geheel nieuwe rapporten ontwerpen. Basis voor de rapportages is een volwaardige SQL-ondersteuning, aangevuld met een zeer geavanceerde rapportontwerp module.